Vi hjälper dig att fixa dragkedjan

Vi på Zlideon tror på en hållbar klädindustri och vill hjälpa människor att ta miljömedvetna beslut. Zlideon är en patenterad lösning som hjälper dig att laga dragkedjan på alla produkter med en trasig dragkedja. Se till att alltid ha Zlideon hemma så att du alltid kan laga dina ägodelar. Med Zlideon förlänger du dina ägodelars liv. Byta dragkedja är inte helt enkelt, gör det enkelt för dig och laga den istället med en ZlideOn!

Zip Clip Solutions erbjuder en globalt patenterad produkt – Zlideon – som gör det möjligt för sina kunder att rädda livet för sina brutna blixtlås. Med sin patenterade clip-on-lösning, är den gamla dragkedjan lätt att byta ut, och livslängden på den skadade jackan, väskan eller skorna förlängs.

Zlideon är gjord av ytbehandlad zink och är mycket hållbar. Den används av engelska militären och har klarat Samsonites utmanande produkttest.

Miljön

Klädindustrin har en stor negativ påverkan på miljön och omnämns ofta bland de värsta miljöförorenande industrierna i världen. Färgning av textiler är dessutom bedöms vara en av de värsta förorenarna av vatten.

Värdekedjan inom klädindustrin är mycket lång och komplex och de kraftiga föroreningarna börjar redan vid bomullsodlingarna. Bomullsodling är enormt vattenkrävande (ca 10 000 liter per kilo bomull) och står för 18% av den globala användningen av pesticider och 25% av världens förbrukade insektsmedel. Alternativa så kallade syntetiska fibrer såsom polyester och nylon är framställda av petroleum och är mindre vattenkrävande än bomull i framställningen, men kräver istället mer resurser vid utvinning och tillverkning och ger upphov till stora utsläpp. Många syntetiska fibrer kräver användning av miljöfarliga gifter i framtagandet av dessa och är inte heller nedbrytbara vilket medför stora påfrestningar på miljön. I takt med att samhället konsumerar allt fler kläder, livstiden per plagg blir kortare och allt fler världen över höjer sin levnadsstandard beräknas klädindustrin stå för 25% av världens växthusgaser år 2050. Denna utveckling är inte hållbar och vi vill vara med och påverka hur vi människor använder jordens resurser. Vi tror på en hållbar framtid och att vi som individer kan påverka genom miljömedvetna val i vardagen.

70 miljoner

fat olja går åt per år för att producera polyestertyger.

2 700 liter

vatten krävs för att producera en t-shirt i bomull, vilket också motsvarar 2,5 års dricksvatten för en person.

10 000 liter

vatten krävs för att odla ett kilo bomull, vilket ungefär motsvarar mängden bomull i ett par jeans.

20 %

av industriella vattenföroreningar bedöms komma från klädindustrin.

200 år

krävs för att bryta ned polyester.

80 miljarder

klädesplagg konsumeras varje år, motsvarande en ökning om 400 % jämfört med för 20 år sedan.

5,5 kg

koldioxidutsläpp per t-shirt producerad i polyster.

1,2 miljarder ton

växthusgaser skapade från klädindustrin släpps ut varje år.

25 %

av världens insektsmedel används inom klädindustrin.

Zlideon är en svensk uppfinning som står för hållbarhet, kvalitet och innovation. Produktionen sker i de småländska skogarna tillsammans med vår gjuteripartner. Vi värnar om miljön och strävar efter att hela tiden utmana oss själva och utveckla produktionen så att den kräver så lite resurser som möjligt utan att tumma på kvaliteten.

Vi som jobbar med Zlideon har lång erfarenhet från konsumentvarubranschen och produktutveckling. VD Eva Wilander har internationell erfarenhet ifrån ledande positioner inom ”fast moving consumer goods”.

Innovation, entreprenörskap och framåtanda präglar ägargruppen som som har ett brett kontaktnät inom svenskt näringsliv. Företagets största ägare och tillika styrelse (Mikael Lövgren, Pejoni genom bl.a. Johan Edenström och Carl Palmstierna) är privata investerare med mångårig erfarenhet av bolagsutveckling och aktivt styrelsearbete.

Eva Wilander

VD

Eva har lång erfarenhet från marknadsföring och försäljning från företag som Procter & Gamble och Candy King. Senast kommer hon från ledande positioner inom Bringwell och Coca-Cola.

Mikael Lövgren

Lövgren & Partners AB

Mikael har arbetat 20 år på Boston Consulting Group och grundade verksamheten i Norden. Idag är han Nordenchef för Bridgepoint och sitter i styrelsen för bl.a. SF.

Johan Edenström

Pejoni AB

Johan är VD och partner i Pejoni AB som bland annat äger Stronghold Invest (Newsec, Niam, Datscha). Fokus ligger på investeringar inom fastighetsbranschen och startups med fokus på innovation.

Carl Palmstierna

Palmstierna Invest AB

Carl har varit partner på Goldman Sachs och har över 30 års erfarenhet av internationell investment banking. Han är en aktiv investerare inom flertalet industrier.

Din kundkorg