Dragkedjor

 

Dragkedjan är idag ett vardagligt ting och du använder säkert en dagligen. Även om det idag känns som en enkel uppfinning tog den flera decennier att utvecklas till hur en dragkedja ser ut idag. Uppfinningen löste många problem som t.ex långa snören på skorna och oändligt många knappar på klänningen.

Den första dragkedjan uppfanns år 1851. I början togs den loss när man hade stängt kedjan och man fick illa tvunget bära med sig löparen vart man än skulle. Konstruktionen som patenterades år 1914 är i stort sett identisk med hur en modern dragkedja ser ut idag. Det är en uppfinning som med tiden har utvecklats vidare gällande tillverkning och material.

På många plagg och textilier har dragkedjan ersatt den traditionella knappen eftersom den är smidigare och inte riskerar att slitas loss. Det finns självklart en risk att även en dragkedja går sönder. Ett vanligt fel är att löparen blir sliten och att dragkedjan inte längre stängs när man drar upp löparen. Eftersom ett plagg oftast håller längre än dess dragkedja slängs plagget när det egentligen bara är dragkedjan som behöver bytas ut.

När din dragkedja har gått sönder finns ZlideOn för dig och dina ägodelar! Med en ZlideOn kan du förlänga livslängden på dina klädesplagg och du bidrar även till en hållbar klädindustri!

Byta dragkedja tar mindre än 1 minut. Och det är enkelt.

Välj storlek här och laga din trasiga dragkedja.

Hjälp miljön och förnya dina kläder med Zlideon.